شناسهٔ خبر: 66046 - سرویس سیاست‌گذاری علم‌وفرهنگ
نسخه قابل چاپ

پیگیری پایان نامه های متخلف

رئیس ایرانداک با بیان اینکه افراد نمی‌توانند مقالات و پایان‌نامه‌هایی را که با هوش مصنوعی نوشته می‌شود، به اسم خودشان منتشر کنند، گفت: در حال طراحی سیستمی برای شناسایی تخلفات این حوزه هستیم.

به گزارش فرهنگ امروز به نقل از ایسنا:

دکتر حسن زاده در نشست خبری هشتمین جایزه ملی فناوری اطلاعات در پاسخ به این سوال که با هوش مصنوعی مقالات و پایان‌نامه‌ها چه سرنوشتی خواهند داشت، گفت: ما دو نوع هوش مصنوعی داریم؛ آنچه که امروزه در بین مردم به عنوان هوش شناخته می‌شود، هوش مصنوعی مولد می‌باشد که محتوا محور است.

وی در ادامه تصریح کرد: در حال حاضر هوش مصنوعی مولد، زمینه را برای نگارش، ارائه، تحلیل و مصورسازی فراهم کرده است؛ به‌طوریکه از مجموع صدها مقاله یک مطلب علمی می نویسد؛ اما این مقالات وقتی به مرحله انتشار می‌رسد، باید توسط انسان مورد بررسی قرار بگیرد که در این حوزه مقالات باید نوآوری داشته باشد و این نوآوری باید توسط داوران مورد تایید قرار بگیرد.

حسن زاده ادامه داد: در حال حاضر در دنیا برای اینکه بررسی کنند آیا خلافی در نوشتن مقالات صورت می‌گیرد یا نه ابتدا از خود فرد می‌پرسد و شخص نمی‌تواند آنچه هوش مصنوعی نوشته را به اسم خود منتشر کند.

وی تاکید کرد: ما در ایرانداک متولی همانندجویی تایید و ثبت مقالات و انتشارات علمی هستیم. بر این اساس مطالعاتی را آغاز کردیم و اکنون در حال توسعه ابزارهایی هستیم تا مشخص شود مقالات یا محصول علمی توسط هوش مصنوعی نوشته شده است یا خیر.

نظر شما